Zoek in de website:

Artikelen

Sportmasseur Lammert Schoonhoven is de stille kracht achter Team Albert Heijn Zaanlander

Lammert Schoonhoven staat aan de rand van de zojuist gedweilde ijsbaan van schaatstempel Thialf in Heerenveen. Met vlijmscherpe slagen raast het treintje van de ploeg van Albert Heijn Zaanlander over de spekgladde ijsvloer voorbij. Drie dagen na de eerste marathonwedstrijd van het seizoen in Amsterdam en vier dagen voor het World Cup Kwalificatietoernooi in Heerenveen is het rustig in Thialf.

Massage is goed voor je immuunsysteem

Een goed werkend immuunsysteem is van levensbelang. Het coronavirus heeft dat eens te meer laten zien. Op mensen met een sterk immuunsysteem heeft het virus veel minder vat dan op mensen met een verzwakt immuunsysteem

Waarom krijg ik na 20 minuten hardlopen kramp in mijn kuit?

Tijdens het hardlopen ervaar ik soms na ongeveer 20 minuten kramp in mijn kuit, en dit gebeurt willekeurig, soms aan de linkerkant en soms aan de rechterkant. Dit komt niet altijd voor, want er zijn periodes van enkele weken waarin alles goed gaat, maar dan zijn er weer weken waarin ik niet kan hardlopen vanwege de kramp. Mijn basisconditie is goed, ik drink goed voorafgaand aan mijn runs en ik heb onlangs nieuwe hardloopschoenen aangeschaft.

Waarom Le Champion masseurs inzet bij evenementen

Nog voordat Jan Willem Mijderwijk in 2003 in dienst trad van Le Champion, had de sportorganisatie al op uitgebreide schaal een samenwerkingsverband met het NGS. “En daarover zijn we na al die jaren nog steeds ontzettend tevreden”, vertelt de senior event manager van Le Champion.

Hoe kun je griep voorkomen?

Hoe kun je ervoor zorgen dat je afweer voldoende op peil blijft tijdens periodes van zware trainingen of gedurende de winterperiode?

Sportmassage helpt tegen spierpijn

Uit een analyse (1012 personen), blijkt dat sportmassage je niet beter maakt in je prestatie: maar dat er wel een significante verbetering is in flexibiliteit en een vermindering van verlate spierpijn, ook wel ‘delayed onset muscle soreness (DOMS)’ genoemd. Dit is spierpijn en stijfheid die 24-72 uur na inspanning optreedt.

Ernst Stikvoort is al vier jaar bedrijfsmasseur bij softwareontwikkelaar AFAS

Schone witte handdoeken in een mooie kast, luxe verzorgingsproducten en een sfeervol zitje. In het midden van de ruimte staat een elektrisch verstelbare massagetafel. Wie niet beter weet, denkt dat hij hier in een massagepraktijk is. Niets is minder waar. Als je de deur open doet, sta je midden in een kantoorpand. Deze ontspanningsruimte is namelijk gevestigd in het nieuwe hoofdkantoor van softwareontwikkelaar AFAS in Leusden.

Hartproblemen bij sporters

Na een actuele gebeurtenis, zoals afgelopen weekend met profvoetballer Bas Dost, krijgen sportverzorgers vaak de vraag "hoe kan het dat een profvoetballer last van zijn hart krijgt? Ze worden allemaal uitgebreid gekeurd." We leggen het graag uit.

FIT Sportbalsem werkt voor jouw spieren

FIT Sportbalsem is een effectief hulpmiddel bij het voorkomen van blessures en ondersteunt het herstel van spier- en gewrichtsklachten.