Zoek in de website:

© Martin Stolk

Contact

Vindeenmasseur.nl is een initiatief van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS). Voor vragen vul je onderstaand formulier in of neem je telefonisch contact op via 088 730 85 00. Om de kwaliteit in de massagebranche zichtbaar te maken heeft het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) de website Vindeenmasseur.nl gelanceerd. Op deze website zijn masseurs, met een geldige NGS-licentie te vinden.

Iedereen kan en mag zich masseur noemen, ook zonder gedegen opleiding en bij- en nascholingen. Dit resulteert in een brede variëteit aan kwaliteit binnen de branche. Steeds vaker krijgt het NGS van haar klachtenfunctionaris te horen dat ze klachten ontvangt van cliënten van niet bij het NGS aangesloten masseurs. Deze mensen kunnen in feite nergens heen met hun klacht, terwijl de masseur zelf niet aangesproken kan worden. Lees verder.

Laatste nieuws

Wat kun je doen tegen het schuren van de huid in bijvoorbeeld schoenen of een fietsbroek?

Voor mensen die graag fietsen of wandelen, is het een bekend probleem: schuren en irritatie van de huid. Fietsers hebben vaak last van schuurplekken bij hun liezen, dijen of op hun billen, terwijl wandelaars meestal problemen ervaren met hun voeten. Maar het kan ook gebeuren door het dragen van bepaalde accessoires zoals hartslagmeters, bh-bandjes of simpelweg omdat de bovenbenen tijdens het bewegen tegen elkaar wrijven. Een goede manier om dit ongemak te voorkomen, is door ervoor te zorgen dat je kleding goed past en je huid niet te droog is. Als kleding te groot is, beweegt je huid meer en dat kan pijnlijk zijn.

Slaap, een kwestie van trainen

‘De Tour win je in bed’, is de gevleugelde uitspraak van oud-Tourwinnaar Joop Zoetemelk. Toch komen veel mensen niet aan de benodigde uren slaap toe. Een powernap kan helpen, net als een goede sportmassage.

"Ik heb zwem- en schaatsclinics gevolgd om me te verdiepen in het klachtenpatroon van mijn cliënten"

Van model en kapster tot enthousiast sportmasseur. Het overkwam Wietske de Jong uit Joure. Nou ja, het overkwam haar niet. Ze koos er zelf voor, met hart en ziel. Want als Wietske ergens voor gaat, dan gaat ze er vol voor. “Ik was verzadigd geraakt. Ik heb me georiënteerd en heb me er blind ingestort”, vertelt de 48-jarige Friezin over haar keuze voor de opleiding sportmassage. “Mijn lat ligt altijd hoog. Ik dacht: als ik eraf val, heb ik het in ieder geval geprobeerd.”