Zoek in de website:

Waarom naar de NGS-masseur®

Of je nou een sportieve uitdaging aangaat, last hebt van stress of gewoon eens heerlijk wilt ontspannen. De NGS-masseur® helpt je daarbij. Jouw lichaam is kostbaar. Vertrouw het toe aan de juiste persoon. Kies voor kwaliteit en bezoek een NGS-masseur®.

Garage voor je lichaam

Je hebt een auto. Je vertrouwt erop dat deze je veilig van A naar B te brengt. Om ervoor te zorgen dat je auto in topconditie blijft en geen onverwachte problemen heeft, stuur je hem jaarlijks naar de garage voor een grondige inspectie en onderhoudsbeurt. Vaak kijk je of een garage wel betrouwbaar is en aangesloten is bij de BOVAG. Maar hoe zit het met je eigen lichaam? Heb je er ooit aan gedacht dat het net als een auto onderhoud en zorg nodig heeft?

Net als een auto die dagelijks wordt gebruikt, wordt ons lichaam ook constant belast. Stress, slechte houding, zware fysieke activiteit en andere dagelijkse factoren kunnen leiden tot spanning en ongemak in onze spieren en gewrichten. Masseurs kunnen deze ongemakken wegnemen en dienen als de garage voor je lichaam, waar ze spanning en stress kunnen verlichten, je flexibiliteit kunnen verbeteren, blessures kunnen voorkomen en je algehele welzijn kunnen bevorderen.

Waarom een massage?

Spanning gerelateerde klachten zoals stress, hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten, slechte nachtrust, pijnlijke spieren en gewrichten kunnen door een massage verlicht worden. De massage ontspant spieren en maakt pezen, gewrichten en spieren soepeler. Ook als je verder prima in je vel zit kan een ontspanningsmassage erg prettig zijn. Een massage zorgt niet alleen voor ontspanning, maar voor talrijke gezondheidsvoordelen.

Massage en verminderen van stress

Regelmatige massages kunnen helpen bij het verminderen van stress, wat een belangrijke factor is bij veel gezondheidsproblemen en een grote oorzaak van ziekteverzuim. Door aanraking en massage komen diverse stoffen vrij:

Serotine
Een belangrijk gelukshormoon. Maakt je lichaam niet voldoende serotonine aan, dan kun je last krijgen van klachten als angst, depressie en slapeloosheid. Het hormoon geeft ons een gevoel van innerlijke rust en tevredenheid en onderdrukt gevoelens van angst, agressie en verdriet.

Endorfine
De lichaamseigen pijnstiller. Het geeft ons een goed gevoel en vermindert de pijn. Daarnaast ondersteunt dit hormoon je weerstand.

Oxytocine
Dit stofje bevordert het ontspannen van je spieren, verlaagt de bloeddruk en zorgt er voor dat je lijf minder stresshormonen zoals cortisol aanmaakt. Het remt daarnaast bepaalde lichamelijke en geestelijke problemen die kunnen ontstaan als gevolg van stress.

Histamine
Bevordert de doorbloeding.

Pijnverlichting

Massage is een bewezen therapie bij de behandeling van chronische pijn, waaronder rugpijn, artritis, fibromyalgie, en biedt verlichting bij vermoeidheid voor kankerpatiënten. Onderzoek heeft aangetoond dat massage de intensiteit van pijn kan verminderen en de algemene pijnervaring kan verbeteren. In combinatie met oefentherapie kan massage zelfs een effect hebben op pijn bij chronische lage rugpijn.

Spierherstel en -prestaties

Voor sporters kan massage essentieel zijn in het versnellen van spierherstel en het verbeteren van sportprestaties. Onderzoek wijst uit dat massage positieve effecten heeft op spierherstel na intensieve inspanning en zelfs de flexibiliteit en spierpijn kan verbeteren.

Depressie en angst

Massage kan helpen bij het verminderen van depressie en angst. Studies hebben aangetoond dat massage de niveaus van serotonine en dopamine kan verhogen, wat bijdraagt aan een betere stemming en langdurige positieve effecten kan hebben.

Immuunsysteem

Er is bewijs dat massage het immuunsysteem kan verbeteren, vooral bij mensen die herstellen van aandoeningen zoals borstkanker. Massage kan de immuunfunctie ondersteunen door de productie van witte bloedcellen te stimuleren.

Jouw lichaam is kostbaar. Vertrouw het toe aan de juiste persoon.

Overweeg je een massage te boeken? Bedenk dan dat jouw lichaam kostbaar is en het belangrijk is om het toe te vertrouwen aan een bekwame en professionele masseur. De massagebranche is een branche waarin veel (soorten) masseurs actief zijn. Kies voor de beste kwaliteit en kies daarom voor een NGS-masseur®.

Brede opleiding van negen maanden
NGS-masseurs zijn niet alleen opgeleid in diverse massagetechnieken, maar hebben ook diepgaande kennis op het gebied van anatomie, fysiologie, preventie en (sport)verzorging. Of je nou een sportieve uitdaging aangaat, last hebt van stress of gewoon eens heerlijk wilt ontspannen. De NGS-masseur® is er voor jou!

Na het voltooien van hun basisopleiding kiezen masseurs voor een specialisatie als sportmasseur of wellnessmasseur. Dit zorgt ervoor dat zij een breed scala aan massages kunnen bieden, afgestemd op jouw individuele wensen. Een sportmasseur kan zich nog verder specialiseren als sportzorgmasseur.

Continue bijscholing
Na succesvol afronden van de opleiding, ontvangen ze een NGS-licentie die een waarborg is dat ze hun expertise up-to-date houden door continue bijscholing. Zo ben je verzekerd van een masseur die op de hoogte is van de nieuwste methoden en technieken.

Klachtenprocedure
Bovendien zijn alle NGS-masseurs verbonden aan een klachtenprocedure. Mocht je ooit een probleem hebben met je masseur, dan kun je dit eenvoudig bespreken met een onpartijdige klachtenfunctionaris.

Vergelijk het met je auto. Ook deze breng je naar een BOVAG garage.

Maak vandaag nog een afspraak

Overtuigd? Maak vandaag nog een afspraak bij een NGS-masseur® bij jou in de buurt!

Referenties

  • Crawford et al, The Impact of Massage Therapy on Function in Pain Populations—A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials: Part I, Patients Experiencing Pain in the General Population, Pain Med 2016 (PMID 27165971)
  • Boyd et al, The Impact of Massage Therapy on Function in Pain Populations-A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials: Part II, Cancer Pain Populations, Pain Med 2016, PMID 27165967
  • Boyd et al, The Impact of Massage Therapy on Function in Pain Populations—A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials: Part III, Surgical Pain Populations, Pain Med 2016, PMID 27165970
  • Best et al, PMID 18806553 Effectiveness of sprts massage for recovery of skeletal muscle from strenuous exercise. Clinical journal of sport medicine: official journal of the Canadia Academy of Sprt Medicine, 2008.
  • Naderi et al, PMID 33210806 Massage enhances recovery following exercise-induced muscle damage in older adults. Scandinavian journal of medicine @ science in sports, 2021
  • 1H.L. Davis, S. Alabed & T.J.A. Chico; Effects of sports massage on performance and recovery: a systematic review on meta-analysis – BMJ Open Sports @ Exercise Medicine, 2020
  • Field et al, PMID 16162447 Cortisol decreases and serotonin and dopamine increase following massage therapy. The international journal of neuroscience, 2005
  • Hernandez-Reif et al, PMID 15256294 Breast cancer patients have improved immune and neuroendocrine functions following massage therapy. Journal of psychosomatic research, 2004
  • Hernandez-Reif et al, PMID 15809216 Natural killer cells and lymphocytes increase in women with breast cancer following massage therapy. The international journal of neuroscience, 2005
  • Rapaport et al, A Preliminary Study of the Effects of a Single Session of Swedish Massage on Hypothalamic–Pituitary–Adrenal and Immune Function in Normal Individuals PMID 20809811

Laatste nieuws

Wat kun je doen tegen het schuren van de huid in bijvoorbeeld schoenen of een fietsbroek?

Voor mensen die graag fietsen of wandelen, is het een bekend probleem: schuren en irritatie van de huid. Fietsers hebben vaak last van schuurplekken bij hun liezen, dijen of op hun billen, terwijl wandelaars meestal problemen ervaren met hun voeten. Maar het kan ook gebeuren door het dragen van bepaalde accessoires zoals hartslagmeters, bh-bandjes of simpelweg omdat de bovenbenen tijdens het bewegen tegen elkaar wrijven. Een goede manier om dit ongemak te voorkomen, is door ervoor te zorgen dat je kleding goed past en je huid niet te droog is. Als kleding te groot is, beweegt je huid meer en dat kan pijnlijk zijn.

Slaap, een kwestie van trainen

‘De Tour win je in bed’, is de gevleugelde uitspraak van oud-Tourwinnaar Joop Zoetemelk. Toch komen veel mensen niet aan de benodigde uren slaap toe. Een powernap kan helpen, net als een goede sportmassage.

"Ik heb zwem- en schaatsclinics gevolgd om me te verdiepen in het klachtenpatroon van mijn cliënten"

Van model en kapster tot enthousiast sportmasseur. Het overkwam Wietske de Jong uit Joure. Nou ja, het overkwam haar niet. Ze koos er zelf voor, met hart en ziel. Want als Wietske ergens voor gaat, dan gaat ze er vol voor. “Ik was verzadigd geraakt. Ik heb me georiënteerd en heb me er blind ingestort”, vertelt de 48-jarige Friezin over haar keuze voor de opleiding sportmassage. “Mijn lat ligt altijd hoog. Ik dacht: als ik eraf val, heb ik het in ieder geval geprobeerd.”