Zoek in de website:

Artikelen

Wat eet je tijdens een wandeltocht?

Voeding rijk aan koolhydraten, gematigd in eiwitten en laag in vetten is ideaal rondom een wandeltocht. In dit artikel lees je wat je het beste kunt eten en wanneer.

Hoe massage kan helpen bij het verlichten van hoofdpijn

Hoofdpijn is een veelvoorkomend probleem dat je dagelijks leven flink kan verstoren. Of het nu gaat om spanningshoofdpijn of migraine de pijn kan erg vervelend zijn. Gelukkig kan massage een natuurlijke manier zijn om hoofdpijn te verlichten. In dit artikel leggen we uit hoe massage kan helpen bij hoofdpijn.

Waarom een massage het perfecte Vaderdag cadeau is

Vaderdag: de dag dat we onze vaders overladen met zelfgeknutselde cadeau's. Maar wat als we dit jaar eens iets anders proberen? Ja, je raadt het al: een massage!

Je vindt ons binnenkort op deze evenementen!

Bij Vindeenmasseur.nl zijn we trots om deel te nemen aan diverse evenementen door heel Nederland. Of je nu deelneemt aan een wandeltocht, een hardloopwedstrijd of een ander sportevenement, onze ervaren NGS-masseurs staan klaar om jou te ondersteunen. In dit artikel vind je een overzicht van de aankomende evenementen waar wij aanwezig zullen zijn. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt, zodat je altijd op de hoogte bent van waar je ons kunt vinden. Lees verder en ontdek waarom een massage van een NGS-masseur jouw sportieve prestatie kan verbeteren en jouw herstel kan bevorderen.

On-Demand webinar: ‘Voedingstips voor, tijdens en na het wandelen’

Bereid je voor op de 4Daagse met ons webinar over voeding. Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of dit jaar voor het eerst meedoet, goede voeding is essentieel om het meeste uit je wandelervaring te halen.

Verwen je voeten

Van sommige verzorgingsmethoden is niet zeker of ze echt helpen om voetproblemen te voorkomen. Maar aangenaam kunnen ze zeker zijn. Daarom vind je hier aan een aantal tips om je voeten af en toe extra te verwennen:

Schoenen in het dagelijks leven

Er is genoeg bekend over goede wandelschoenen, maar ook je dagelijkse schoenen is van belang voor de gezondheid van je voeten. Houd de volgende adviezen in gedachten:

Voorkomen van blaren

De meest voorkomende voetkwaal is waarschijnlijk de blaar. Om ze te voorkomen zijn er talloze adviezen. Als je tijdens wandeltochten last krijgt van blaren, heb je vast wel eens goedbedoelde tips van medewandelaars gekregen. Echter, niet alle adviezen werken even goed. Bedenk dat ieders huid anders is, wat voor jou werkt, hoeft bij een ander niet te helpen.

Verzorging van teennagels

Het hele jaar door moet je goed voor je teennagels zorgen. Teennagels die te lang zijn of zelfs in de huid groeien kunnen erg pijnlijk zijn en het bijna onmogelijk maken om te wandelen. Vooral tijdens afdalingen kunnen de nagelranden bij elke stap tegen de voorkant van de schoenen stoten, en daar zijn zelfs de sterkste nagels niet tegen bestand. Zulke ongemakken kun je eenvoudig voorkomen door de volgende adviezen op te volgen: