Zoek in de website:

© Martin Stolk

Over ons

Vindeenmasseur.nl is een initiatief van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS).Om de kwaliteit in de massagebranche zichtbaar te maken heeft het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) de website Vindeenmasseur.nl gelanceerd.

Iedereen kan en mag zich masseur noemen, ook zonder gedegen opleiding en bij- en nascholingen. Dit resulteert in een variatie aan kwaliteit binnen de branche. Steeds vaker krijgt het NGS van haar klachtenfunctionaris te horen dat ze klachten ontvangt van cliënten van niet bij het NGS aangesloten masseurs. Deze mensen kunnen in feite nergens heen met hun klacht, terwijl de masseur zelf niet aangesproken kan worden.

Kwaliteit

"We vinden het zorgelijk dat er zo'n grote variatie in kwaliteit is binnen de massagebranche", zegt Anja Bruinsma, directeur van het NGS. “Een lichaam is het kostbaarste bezit dat je kunt hebben. Cliënten moeten erop kunnen vertrouwen dat ze in goede handen zijn.”

Het NGS dringt er bij cliënten op aan om voorafgaand aan een massage altijd de kwalificaties en licenties van een masseur te controleren. Ze moeten weten dat een goede masseur een gedegen beroepsopleiding heeft genoten, bij- en nascholingen volgt en is aangesloten bij een klachtenregeling.

NGS-masseurs hebben een uitgebreide opleiding van negen maanden doorlopen en deze afgerond met een praktijkbeoordeling. Ze hebben gedegen kennis van aan anatomie, fysiologie, preventie, (sport)verzorging, kwaliteitszorg, wet- en regelgeving en verschillende massagetechnieken. Na succesvol afronden van de opleiding, ontvangen ze een NGS-licentie die een waarborg is dat ze hun expertise up-to-date houden door continue bijscholing. Zo zijn cliënten verzekerd van een masseur die op de hoogte is van de nieuwste methoden en technieken. Bovendien zijn alle NGS-masseurs verbonden aan een klachtenprocedure. Mocht een client een probleem hebben met een masseur, dan kunnen ze deze eenvoudig bespreken met een onpartijdige klachtenfunctionaris en/of geschillencommissie.

Over het NGS

Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) is de leden-, branche- en examenorganisatie van en voor 3.500 NGS-masseurs in Nederland.

Het NGS:

  • behartigt de beroepsbelangen van de sport-, sportzorg- en wellnessmasseurs bij stakeholders.
  • heeft profielen opgesteld zodat helder is aan welke vaardigheden de masseurs moeten voldoen.
  • neemt examens af. Aan de hand van de profielen heeft het NGS vastgesteld aan welke kwaliteitscriteria een NGS-masseur moet voldoen om te slagen voor het examen.
  • het NGS geeft licenties uit die het bewijs zijn van de bekwaam- en bevoegdheid van de masseur. Om de licentie geldig te houden moet een sportmasseur zich blijven scholen. Op deze website vind je alleen masseurs die in het bezit zijn van een geldige licentie.

Meer informatie op www.ngsmassage.nl.

Voor vragen kun je altijd contact opnemen via info@ngsmassage.nl of telefoon: 088 730 85 00.

Laatste nieuws

Wat kun je doen tegen het schuren van de huid in bijvoorbeeld schoenen of een fietsbroek?

Voor mensen die graag fietsen of wandelen, is het een bekend probleem: schuren en irritatie van de huid. Fietsers hebben vaak last van schuurplekken bij hun liezen, dijen of op hun billen, terwijl wandelaars meestal problemen ervaren met hun voeten. Maar het kan ook gebeuren door het dragen van bepaalde accessoires zoals hartslagmeters, bh-bandjes of simpelweg omdat de bovenbenen tijdens het bewegen tegen elkaar wrijven. Een goede manier om dit ongemak te voorkomen, is door ervoor te zorgen dat je kleding goed past en je huid niet te droog is. Als kleding te groot is, beweegt je huid meer en dat kan pijnlijk zijn.

Slaap, een kwestie van trainen

‘De Tour win je in bed’, is de gevleugelde uitspraak van oud-Tourwinnaar Joop Zoetemelk. Toch komen veel mensen niet aan de benodigde uren slaap toe. Een powernap kan helpen, net als een goede sportmassage.

"Ik heb zwem- en schaatsclinics gevolgd om me te verdiepen in het klachtenpatroon van mijn cliënten"

Van model en kapster tot enthousiast sportmasseur. Het overkwam Wietske de Jong uit Joure. Nou ja, het overkwam haar niet. Ze koos er zelf voor, met hart en ziel. Want als Wietske ergens voor gaat, dan gaat ze er vol voor. “Ik was verzadigd geraakt. Ik heb me georiënteerd en heb me er blind ingestort”, vertelt de 48-jarige Friezin over haar keuze voor de opleiding sportmassage. “Mijn lat ligt altijd hoog. Ik dacht: als ik eraf val, heb ik het in ieder geval geprobeerd.”