Goed gestrikte veters voorkomen blessures

Doe je voordeel!

Wandelen is een fantastische manier om fit te blijven, de natuur te verkennen en stress te verlagen. Maar wist je dat de manier waarop je jouw schoenen strikt een enorme impact kan hebben op het voorkomen van blessures?

Voorkom blessures

Wandelen is een fantastische manier om fit te blijven, de natuur te verkennen en stress te verlagen. Maar wist je dat de manier waarop je jouw schoenen strikt een enorme impact kan hebben op het voorkomen van blessures? Goed gestrikte schoenen kunnen veelvoorkomende problemen zoals tintelingen in de voeten en scheenbeenklachten helpen voorkomen.

Daarom delen we essentiële veterstriktechnieken voor zowel lage als hoge wandelschoenen. Of je nu een beginner bent of een ervaren wandelaar, deze tips zullen je helpen om blessures te voorkomen.

Veterstrikken wandelschoenen
Veterstrikken wandelaars

Gerelateerd nieuws

On-Demand webinar: ‘Voedingstips voor, tijdens en na het wandelen’

Bereid je voor op de 4Daagse met ons webinar over voeding. Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of dit jaar voor het eerst meedoet, goede voeding is essentieel om het meeste uit je wandelervaring te halen.

Verwen je voeten

Van sommige verzorgingsmethoden is niet zeker of ze echt helpen om voetproblemen te voorkomen. Maar aangenaam kunnen ze zeker zijn. Daarom vind je hier aan een aantal tips om je voeten af en toe extra te verwennen:

Schoenen in het dagelijks leven

Er is genoeg bekend over goede wandelschoenen, maar ook je dagelijkse schoenen is van belang voor de gezondheid van je voeten. Houd de volgende adviezen in gedachten: