Zoek in de website:

Artikelen

Balinese massage: vermoeidheid eruit, energie erin

Dag in dag uit zaten de Indonesiërs er, op hun knieën en hurken op de rijstvelden. Er was geen dokter, er waren geen medicijnen, maar toch werd van eenieder verwacht dat hij of zij na de nachtrust weer aan het werk ging. Klachten of geen klachten.

Natasja den Otter is masseur, wandelinstructeur en gewichtsconsulent

Voeding, beweging en massage. Voor Natasja den Otter zijn het de belangrijkste pijlers in haar praktijk Balance Support. Haar trainingen op het gebied van nordic walking, XCO Walking en Sportief Wandelen sluiten naadloos aan bij haar sessies als gewichtsconsulente en wie interesse heeft kan bij Natasja ook terecht voor een massage. Juist de afwisseling zorgt ervoor dat het werk geen moment verveelt.

Tips om je voeten in optimale conditie te brengen

Het meest belangrijke gereedschap van een wandelaar zijn natuurlijk de voeten. En die krijgen dan ook een hoop te verduren, zeker in meerdaagse evenementen zoals de 4Daagse. In dit artikel geeft Joyce Bekkering, gediplomeerd ProVoet sportpedicure en medisch pedicure, tips over wat wandelaars kunnen doen om hun voeten in optimale conditie te brengen.

Voeding bij sporten in de kou: de do’sand-don’ts

In de koudste maanden van het jaar staan er veel sportevenementen op de planning. Waar moet je vooral op letten als je sport in de kou?

Sportmasseur Lammert Schoonhoven is de stille kracht achter Team Albert Heijn Zaanlander

Lammert Schoonhoven staat aan de rand van de zojuist gedweilde ijsbaan van schaatstempel Thialf in Heerenveen. Met vlijmscherpe slagen raast het treintje van de ploeg van Albert Heijn Zaanlander over de spekgladde ijsvloer voorbij. Drie dagen na de eerste marathonwedstrijd van het seizoen in Amsterdam en vier dagen voor het World Cup Kwalificatietoernooi in Heerenveen is het rustig in Thialf.

Massage is goed voor je immuunsysteem

Een goed werkend immuunsysteem is van levensbelang. Het coronavirus heeft dat eens te meer laten zien. Op mensen met een sterk immuunsysteem heeft het virus veel minder vat dan op mensen met een verzwakt immuunsysteem

Waarom krijg ik na 20 minuten hardlopen kramp in mijn kuit?

Tijdens het hardlopen ervaar ik soms na ongeveer 20 minuten kramp in mijn kuit, en dit gebeurt willekeurig, soms aan de linkerkant en soms aan de rechterkant. Dit komt niet altijd voor, want er zijn periodes van enkele weken waarin alles goed gaat, maar dan zijn er weer weken waarin ik niet kan hardlopen vanwege de kramp. Mijn basisconditie is goed, ik drink goed voorafgaand aan mijn runs en ik heb onlangs nieuwe hardloopschoenen aangeschaft.

Waarom Le Champion masseurs inzet bij evenementen

Nog voordat Jan Willem Mijderwijk in 2003 in dienst trad van Le Champion, had de sportorganisatie al op uitgebreide schaal een samenwerkingsverband met het NGS. “En daarover zijn we na al die jaren nog steeds ontzettend tevreden”, vertelt de senior event manager van Le Champion.

Hoe kun je griep voorkomen?

Hoe kun je ervoor zorgen dat je afweer voldoende op peil blijft tijdens periodes van zware trainingen of gedurende de winterperiode?