Zoek in de website:

Artikelen

Dit zijn de meest voorkomende wandelblessures

Wandelen is, zeker vergeleken met hardlopen of balsporten, geen blessuregevoelige sport. Toch kan het gebeuren dat je tijdens het wandelen een blessure krijgt. Bij wandelaars is dit meestal aan het onderlichaam, dus aan de benen of voeten. Wat zijn de meest voorkomende blessures bij wandelaars?

Sporten met griep. Verstandig of niet?

Vaak wordt gezegd dat je je verkoudheid of griepje er wel ‘even lekker uitzweet’. Maar is dat zo?

Sporten in de kou

De winter betekent gelukkig niet dat je de buitentrainingen moet staken, maar winters weer vraagt wel om extra maatregelen. Onderkoeling en koudeletsels liggen op de loer. Hierbij gaat het niet alleen om de extreme blessures op de skipiste, of ijskoude expedities naar de Mount Everest. Ook tijdens een reguliere hardloopronde in Nederland kun je letsels oplopen door kou. Laat je niet verrassen en bereid je goed voor!

Waarom massage essentieel is voor schaatsers

Met de koude dagen in aantocht begint bij vele schaatsers weer te kriebelen. Zouden we weer het ijs op kunnen? In dit artikel tips en adviezen om lang te kunnen genieten van het schaatsen.

Stressmanagement kun je leren

Stressmanagement is relevanter dan ooit. We hebben allemaal met stress te maken. Stressmanagement kun je leren. De vraag is: hoe doe je dat? In dit artikel leggen we het uit.

Balinese massage: vermoeidheid eruit, energie erin

Dag in dag uit zaten de Indonesiërs er, op hun knieën en hurken op de rijstvelden. Er was geen dokter, er waren geen medicijnen, maar toch werd van eenieder verwacht dat hij of zij na de nachtrust weer aan het werk ging. Klachten of geen klachten.

Natasja den Otter is masseur, wandelinstructeur en gewichtsconsulent

Voeding, beweging en massage. Voor Natasja den Otter zijn het de belangrijkste pijlers in haar praktijk Balance Support. Haar trainingen op het gebied van nordic walking, XCO Walking en Sportief Wandelen sluiten naadloos aan bij haar sessies als gewichtsconsulente en wie interesse heeft kan bij Natasja ook terecht voor een massage. Juist de afwisseling zorgt ervoor dat het werk geen moment verveelt.

Tips om je voeten in optimale conditie te brengen

Het meest belangrijke gereedschap van een wandelaar zijn natuurlijk de voeten. En die krijgen dan ook een hoop te verduren, zeker in meerdaagse evenementen zoals de 4Daagse. In dit artikel geeft Joyce Bekkering, gediplomeerd ProVoet sportpedicure en medisch pedicure, tips over wat wandelaars kunnen doen om hun voeten in optimale conditie te brengen.

Voeding bij sporten in de kou: de do’sand-don’ts

In de koudste maanden van het jaar staan er veel sportevenementen op de planning. Waar moet je vooral op letten als je sport in de kou?