Waarom naar de wellnessmasseur? 

We hebben het steeds drukker en verwachten steeds meer van onszelf. Tijd dus om lichaam en geest te laten ontspannen. Dat kan bij uitstek bij de wellnessmasseur. De wellnessmasseur is dé expert om je een gevoel van ontspanning en welzijn te geven.

Spanning gerelateerde klachten zoals stress, hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten, slechte nachtrust, pijnlijke spieren en gewrichten kunnen door een massage van de wellnessmasseur verlicht worden. De massage ontspant spieren, maakt pezen, gewrichten en spieren soepeler en zorgt ervoor dat afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.  Ook als je verder prima in je vel zit kan een ontspanningsmassage erg prettig zijn. Steeds meer mensen kiezen voor een dagje wellness met daarbij een ontspannende massage. Denk hierbij aan hoofdmassages, hotstonemassages en massages met geuren (zogenaamde aromamassages). Een hotstonemassage is een massage van het lichaam met stenen van tussen 45 en 60 graden Celcius. De hitte en de 'druk' van de stenen dringen diep door in de spieren. De hotstonemassage verlicht spanningen en geeft je na afloop veel energie.

 

Waar kan ik een wellnessmasseur vinden? 

De wellnessmasseur is werkzaam in de wellnessbranche, bij bijvoorbeeld een sauna, hotel, beauty- of wellnesscentrum. Het is ook mogelijk dat een wellnessmasseur werkt bij een fitnesscentrum, in het bedrijfsleven of een eigen praktijk heeft.

 

De wellnessmasseur is geen wettelijk erkend beroep, dus iedereen kan en mag zich wellnessmasseur noemen. Om er zeker van te zijn dat jouw wellnessmasseur een diploma heeft behaald en zich via bijscholingen up-to-date houdt van de laatste trends en ontwikkelingen zoek je op deze website naar een wellnessmasseur bij jou in de buurt.

Het NGS geeft als landelijke brancheorganisatie licenties uit die het bewijs zijn van de bekwaam- en bevoegdheid van de wellnessmasseur. Om de licentie geldig te houden moet een wellnessmasseur zich blijven scholen.

Copyright: Nederlands Genootschap voor Sportmassage 2018
Professor Bronkhorstlaan 26 - 3723 MB Bilthoven - 088 730 8500 -info@vindeenmasseur.nl - www.vindeenmasseur.nl Privacyverklaring