Last van stress? Ga voor een massage!

Even ontspannen

Een derde van het werkgerelateerde verzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Daarmee is stress op de werkvloer beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werk gerelateerde psychische ziektes. Alarmerende feiten, want werknemers die veel werkstress ervaren zitten niet goed in hun vel en zijn minder productief. Wie stress op het werk succesvol aanpakt zorgt voor meer werkplezier en minder verzuim. Een NGS-masseur® helpt je om even verlost te zijn van die stress. Een massage kan stress verlichten. Het geeft je weer het gevoel om ontspannen te zijn. Met als gevolg: meer werkplezier en minder verzuim.

Stofjes die vrij komen bij een massage

Een massage helpt je lichaam om zichzelf te genezen. Dit komt onder meer doordat aanraking het herstelsysteem activeert. Tijdens een massage komen verschillende stoffen vrij:

  • Serotonine: een belangrijk 'gelukshormoon'. Als je lichaam niet genoeg serotonine maakt, kun je problemen krijgen zoals angst, depressie en slaapproblemen. Dit hormoon zorgt voor een gevoel van rust en tevredenheid en helpt gevoelens van angst, agressie en verdriet te verminderen.
  • Endorfine: werkt als een natuurlijke pijnstiller in ons lichaam. Het maakt dat we ons goed voelen en vermindert pijn. Ook helpt het onze weerstand te verbeteren.
  • Oxytocine: helpt je spieren te ontspannen, verlaagt je bloeddruk en zorgt ervoor dat je lichaam minder stresshormonen, zoals cortisol, aanmaakt. Het helpt ook om sommige lichamelijke en geestelijke problemen die door stress kunnen ontstaan, te voorkomen.
  • Histamine: helpt de bloedcirculatie te verbeteren.

Meer feitjes over massage en de effecten op het lichaam:

  • Massage kan helpen de slaapkwaliteit te verbeteren, omdat het lichaam door de ontspanning makkelijker in slaap valt.
  • Regelmatige massages kunnen het immuunsysteem versterken, doordat ze de productie van witte bloedcellen stimuleren, die helpen het lichaam te beschermen tegen ziektes.
  • Massages kunnen helpen bij het verminderen van hoofdpijn en migraine, door de spanning in de spieren rond het hoofd, de nek en de schouders te verminderen.
  • Door massage verbetert ook de flexibiliteit en beweging van het lichaam, doordat het de spieren ontspant.
  • Een massage kan ook emotionele voordelen hebben, zoals het verminderen van angst en het verbeteren van het gevoel van welzijn, door de verhoogde productie van positieve hormonen en de vermindering van stresshormonen.

Maak vandaag nog een afspraak

Twijfel je nog of een massage wel nuttig is bij stress? Maak vandaag nog een afspraak bij een NGS-masseur bij jou in de buurt!

Gerelateerd nieuws

Hoe massage kan helpen bij het verlichten van hoofdpijn

Hoofdpijn is een veelvoorkomend probleem dat je dagelijks leven flink kan verstoren. Of het nu gaat om spanningshoofdpijn of migraine de pijn kan erg vervelend zijn. Gelukkig kan massage een natuurlijke manier zijn om hoofdpijn te verlichten. In dit artikel leggen we uit hoe massage kan helpen bij hoofdpijn.

Te hoge spierspanning: oorzaak van (vaak onverklaarbare) klachten

Heb je wel eens last van hoofdpijn, rugpijn of voel je je vaak moe zonder een duidelijke reden? Dit kunnen tekenen zijn van een probleem dat veel mensen ervaren, maar niet altijd herkennen: te hoge spierspanning. Dit lijkt misschien iets kleins, maar het kan grote invloed hebben op hoe je je voelt, zowel lichamelijk als mentaal.

Stressmanagement kun je leren

Stressmanagement is relevanter dan ooit. We hebben allemaal met stress te maken. Stressmanagement kun je leren. De vraag is: hoe doe je dat? In dit artikel leggen we het uit.