Hoe massage kan helpen bij het verlichten van hoofdpijn

Hoofdpijn is een veelvoorkomend probleem dat je dagelijks leven flink kan verstoren. Of het nu gaat om spanningshoofdpijn of migraine de pijn kan erg vervelend zijn. Gelukkig kan massage een natuurlijke manier zijn om hoofdpijn te verlichten. In dit artikel leggen we uit hoe massage kan helpen bij hoofdpijn.

Voordelen van massage bij hoofdpijn

  • Ontspanning van spieren: Veel hoofdpijn komt door spanning in de nek, schouders en rug. Massage helpt deze spieren te ontspannen, waardoor de druk die hoofdpijn veroorzaakt vermindert.
  • Verbeterde bloedcirculatie: Massage stimuleert de bloedcirculatie. Dit zorgt ervoor dat zuurstof en voedingsstoffen beter naar de hersenen worden gebracht, wat kan helpen om hoofdpijn te verminderen​.
  • Vermindering van stress: Stress en angst zijn bekende oorzaken van hoofdpijn. Massage bevordert de aanmaak van endorfines, de natuurlijke pijnstillers van het lichaam, en vermindert de productie van stresshormonen zoals cortisol. Dit helpt om zowel fysieke als emotionele spanningen te verlichten.

Effectieve massagetechnieken voor hoofdpijn

  • Triggerpointmassage: Deze techniek richt zich op specifieke punten van spanning in de spieren, ook wel 'knopen' genoemd. Door druk uit te oefenen op deze punten kan de opgebouwde spanning verminderen, wat kan helpen bij hoofdpijn.
  • Hoofdmassage: Een zachte massage van de hoofdhuid kan de spanning in de spieren van het hoofd verminderen en de bloedcirculatie verbeteren. Dit kan vooral nuttig zijn bij spanningshoofdpijn en migraine.
  • Nek- en schoudermassage: Omdat veel hoofdpijnsoorten beginnen met spanning in de nek en schouders, kan een massage van deze gebieden erg effectief zijn. Het helpt de spierspanning te verminderen en de doorbloeding te verbeteren, wat kan bijdragen aan de verlichting van hoofdpijn.

Maak vandaag een afspraak

Jouw lichaam is kostbaar. Vertrouw het toe aan de juiste persoon. Kies voor kwaliteit en maak vandaag nog een afspraak met een NGS-masseur® bij jou in de buurt.

Gerelateerd nieuws

Veel voorkomende knieblessures bij wielrenners

Ondanks dat het aantal sportblessures sinds 2011 is afgenomen, zien we juist bij wielrennen een toename van 44% in blessures. Dit meldt VeiligheidNL. Sport- en MSK-arts Nando Liem, voormalig ploegarts bij professionele wielerploegen zoals Vacansoleil en Sunweb, gaat in dit artikel hier verder op in.

Fietsblessures van hoofd tot teen

Veel fietsers krijgen te maken met allerlei fysieke klachten tijdens of na het fietsen. Veelal zijn deze klachten te voorkomen door goede preventie. Zaken als de juiste fietspositie, het goed afstellen van het stuur, aandacht besteden aan het plaatsen van het schoenplaatje en het inwinnen van informatie bij professionals uit de sportzorgketen kan veel ellende voorkomen. In dit artikel gaan we in op veelvoorkomende fietsblessures en wat daaraan te doen.

Hoe massage je slaap kan verbeteren

Slaap is essentieel voor onze gezondheid en welzijn. Maar wist je dat een massage je slaapkwaliteit kan verbeteren? In dit artikel duiken we in hoe een massage je kan helpen om beter en dieper te slapen.