Zoek in de website:

Sportmasseur

Welke uitdaging je ook aangaat, je wilt zo fit mogelijk aan de start verschijnen. De sportmasseur helpt je daarbij.

Zowel voor als na het sporten

De sportmasseur is dé expert voor een vakkundige sportmassage. Een sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden ingezet. Voor het sporten zorgt een massage voor een goede doorbloeding van de spieren en bereidt deze voor op de prestatie die komen gaat. Een sportmassage na het sporten zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel.

Een massage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel zodat je je zonder spierpijn of vermoeidheid kunt voorbereiden op een volgende prestatie. Ook als je geen sporter bent, kan de sportmasseur je van dienst zijn bij een stijve nek, schouder, pijnlijke rug of gewoon als ontspanning.

De sportmasseur kan je ook helpen door bijvoorbeeld je pijnlijke enkel voor de sportieve activiteit in te tapen, zodat je spieren en banden worden ondersteund.

Informeren en adviseren

Op basis van de persoonlijke situatie van de sporter stelt een sportmasseur een stappenplan op zodat de massage het beste aansluit op je sportieve activiteiten. Bij klachten kan een sportmasseur het advies geven om naar een fysiotherapeut, (huis)arts of sportarts te gaan.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Bij binnenkomst vindt er eerst een intake plaats en voert de sportmasseur een anamnese (vraaggesprek met als doel te weten te komen of massage gegeven mag worden) en functieonderzoeken uit. Daarna stelt de sportmasseur een plan van aanpak op. Als jij hiermee akkoord bent, gaat de sportmasseur aan de slag.

Maak een afspraak

Een sportmasseur bij jou in de buurt vind je via deze link.

Laatste nieuws

Wat eet je tijdens een wandeltocht?

Voeding rijk aan koolhydraten, gematigd in eiwitten en laag in vetten is ideaal rondom een wandeltocht. In dit artikel lees je wat je het beste kunt eten en wanneer.

Hoe massage kan helpen bij het verlichten van hoofdpijn

Hoofdpijn is een veelvoorkomend probleem dat je dagelijks leven flink kan verstoren. Of het nu gaat om spanningshoofdpijn of migraine de pijn kan erg vervelend zijn. Gelukkig kan massage een natuurlijke manier zijn om hoofdpijn te verlichten. In dit artikel leggen we uit hoe massage kan helpen bij hoofdpijn.

Waarom een massage het perfecte Vaderdag cadeau is

Vaderdag: de dag dat we onze vaders overladen met zelfgeknutselde cadeau's. Maar wat als we dit jaar eens iets anders proberen? Ja, je raadt het al: een massage!