top of page
DH8A8309.jpg

DE SPORTMASSEUR

Waarom naar de sportmasseur?
Welke uitdaging je ook aangaat, je wilt zo fit mogelijk aan de start verschijnen. De sportmasseur helpt je daarbij. De sportmasseur is dé expert voor een vakkundige sportmassage. Een sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden ingezet. Voor het sporten zorgt een massage voor een goede doorbloeding van de spieren en bereidt deze voor op de prestatie die komen gaat. Een sportmassage na het sporten zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel. Een massage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel zodat je je zonder spierpijn of vermoeidheid kunt voorbereiden op een volgende prestatie. Ook als je geen sporter bent, kan de sportmasseur je van dienst zijn bij een stijve nek, schouder, pijnlijke rug of gewoon als ontspanning. De sportmasseur kan je ook helpen door bijvoorbeeld je pijnlijke enkel voor de sportieve activiteit in te tapen, zodat je spieren en banden worden ondersteund.

 

Informeren en adviseren

Op basis van de persoonlijke situatie van de sporter stelt een sportmasseur een stappenplan op zodat de massage het beste aansluit op je sportieve activiteiten. Bij klachten kan een sportmasseur het advies geven om naar een fysiotherapeut, (huis)arts of sportarts te gaan. Ten slotte kan een sportmasseur zorg verlenen bij acuut sportletsel (EHBSO).

 

Hoe ziet een behandeling eruit?

Bij binnenkomst vindt er eerst een intake plaats en voert de sportmasseur een anamnese (vraaggesprek met als doel te weten te komen of massage gegeven mag worden) en functieonderzoeken uit. Daarna stelt de sportmasseur een plan van aanpak op. Als jij hiermee akkoord bent, gaat de sportmasseur aan de slag.

Waar kan ik een sportmasseur vinden?

Sportmasseurs zijn meestal werkzaam binnen sportverenigingen of in hun eigen praktijk. Sportmasseurs werken ook bij sportevenementen of op sportscholen.

Waarom een massage

WAAROM EEN MASSAGE?

Spanning gerelateerde klachten zoals stress, hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten, slechte nachtrust, pijnlijke spieren en gewrichten kunnen door een massage verlicht worden.

De massage ontspant spieren, maakt pezen, gewrichten en spieren soepeler en zorgt ervoor dat afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.  Ook als je verder prima in je vel zit kan een ontspanningsmassage erg prettig zijn.

 

Daarnaast heeft de masseur een belangrijke rol bij het verminderen van pijn en kan een massage stressklachten verminderen.

 

Kortom maak vandaag nog een afspraak bij een NGS-masseur bij jou in de buurt!

bottom of page