Tips om fit op wintersport te gaan

Fijne vakantie!

Veel mensen uit Nederland die op wintersport gaan, doen bijna niks om zich klaar te maken voor hun skivakantie. Vooral mensen die net beginnen met skiën denken dat ze het beter kunnen dan in werkelijkheid. Dit komt naar voren in een onderzoek over wintersport gedaan is door Eurocross, een bedrijf dat helpt bij problemen tijdens vakanties.

Daarom 5 tips om goed voorbereid op de piste te staan!

Versterk je spieren

Zes weken voordat je op wintersport gaat, start je met oefeningen die je sterker maken. Doe oefeningen voor je benen en buik, zoals bukken, stappen, planken, en balansoefeningen.

Verbeter je conditie

Skiën maakt je snel moe, dus is het goed om oefeningen te doen waardoor je langer kunt sporten zonder moe te worden. Ga bijvoorbeeld ter voorbereiding wandelen, hardlopen, fietsen, of zwemmen.

Word soepeler

Door soepel te zijn, voorkom je pijn en ski je beter. Yoga of Pilates kunnen je helpen om soepeler te worden en beter je evenwicht te houden.

Neem een massage

Een massage kan helpen om je spieren minder gespannen te maken en je helpt om soepeler te worden. Het helpt je ook om te ontspannen voordat je gaat skiën. Klik om een masseur in de buurt te vinden die jou helpt ontspannen op wintersport te gaan.

Eet goed en drink genoeg

Goed eten en drinken is heel belangrijk. Eet gezond met genoeg koolhydraten, eiwitten, en vetten en zorg dat je genoeg drinkt. Dit helpt je om energie te hebben en je spieren snel te laten herstellen na het skiën.

Bron onderzoek

Gerelateerd nieuws

Sporten met griep. Verstandig of niet?

Vaak wordt gezegd dat je je verkoudheid of griepje er wel ‘even lekker uitzweet’. Maar is dat zo?

Sporten in de kou

De winter betekent gelukkig niet dat je de buitentrainingen moet staken, maar winters weer vraagt wel om extra maatregelen. Onderkoeling en koudeletsels liggen op de loer. Hierbij gaat het niet alleen om de extreme blessures op de skipiste, of ijskoude expedities naar de Mount Everest. Ook tijdens een reguliere hardloopronde in Nederland kun je letsels oplopen door kou. Laat je niet verrassen en bereid je goed voor!

Waarom massage essentieel is voor schaatsers

Met de koude dagen in aantocht begint bij vele schaatsers weer te kriebelen. Zouden we weer het ijs op kunnen? In dit artikel tips en adviezen om lang te kunnen genieten van het schaatsen.