Verzorging van teennagels

Het hele jaar door moet je goed voor je teennagels zorgen. Teennagels die te lang zijn of zelfs in de huid groeien kunnen erg pijnlijk zijn en het bijna onmogelijk maken om te wandelen. Vooral tijdens afdalingen kunnen de nagelranden bij elke stap tegen de voorkant van de schoenen stoten, en daar zijn zelfs de sterkste nagels niet tegen bestand. Zulke ongemakken kun je eenvoudig voorkomen door de volgende adviezen op te volgen:

  • Knip je teennagels regelmatig. Voor de meeste mensen is het voldoende om dit om de twee weken te doen.
  • Knip je nagels recht af, maar zorg ervoor dat de hoeken en randen van je teennagels niet scherp zijn.
  • Heb je harde teennagels? Gebruik dan een vijl in plaats van een schaar.
  • Knip je teennagels bij voorkeur na een douche of bad, omdat ze dan zachter en makkelijker te knippen zijn.
  • Er zijn speciale producten verkrijgbaar die je teennagels kunnen verzachten (nagelwekers). Je kunt deze vinden bij de drogist of apotheek.

Door deze tips te volgen, kun je pijnlijke teennagels voorkomen en je voeten in goede conditie houden.

Gerelateerd nieuws

Wat eet je tijdens een wandeltocht?

Voeding rijk aan koolhydraten, gematigd in eiwitten en laag in vetten is ideaal rondom een wandeltocht. In dit artikel lees je wat je het beste kunt eten en wanneer.

On-Demand webinar: ‘Voedingstips voor, tijdens en na het wandelen’

Bereid je voor op de 4Daagse met ons webinar over voeding. Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of dit jaar voor het eerst meedoet, goede voeding is essentieel om het meeste uit je wandelervaring te halen.

Verwen je voeten

Van sommige verzorgingsmethoden is niet zeker of ze echt helpen om voetproblemen te voorkomen. Maar aangenaam kunnen ze zeker zijn. Daarom vind je hier aan een aantal tips om je voeten af en toe extra te verwennen: