On-Demand webinar: ‘Voedingstips voor, tijdens en na het wandelen’

Bereid je voor op de 4Daagse met ons webinar over voeding. Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of dit jaar voor het eerst meedoet, goede voeding is essentieel om het meeste uit je wandelervaring te halen.

Praktisch

Aanmelden: Via deze link.
Investering:
€ 9,95. Gebruik bij het afrekenen kortingscode VINDEENMASSEUR om gratis het webinar bij te wonen.

Kun je niet live bij het webinar aanwezig zijn? Geen probleem. Schrijf je in en je ontvangt op 7 juni een link om het webinar terug te kijken.

Inhoud webinar

Bereid je voor op de 4Daagse met ons webinar over voeding. Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of dit jaar voor het eerst meedoet, goede voeding is essentieel om het meeste uit je wandelervaring te halen.

In slechts één uur tijd deelt voedingswetenschapper Anneke Palsma praktische tips en adviezen. Ook kun je al je vragen stellen aan Anneke. Tijdens het webinar komen de volgende onderwerpen aan bod:

Voorbereiding:

  • Belang van voeding in de voorbereidingsfase
  • Aanbevolen voedingsmiddelen en maaltijden voorafgaand aan de wandeldagen
  • Tips voor hydratatie en maaltijdplanning

Voeding tijdens het wandelen:

  • Het belang van snacks en hydratatie onderweg
  • Voorbeelden van snelle, energierijke snacks
  • Strategieën om energielevels op peil te houden

Herstel na het wandelen

  • Voedingstips voor snel herstel
  • Belangrijke voedingsstoffen en voedingsmiddelen na het wandelen
  • Hydratatie en de rol in herstel

Spreker: Drs. Anneke Palsma

Anneke Palsma studeerde in 1979 af voor de HBO Voeding en Diëtetiek te Groningen, werkte in verschillende verpleeg- en zorginstellingen, daarna als diëtist in een psychiatrisch ziekenhuis. In 1996 volgde zij de opleiding post-hbo sportdiëtetiek van NOC*NSF. Om een meer wetenschappelijke onderbouwing van haar werk te krijgen volgde zij naast haar werk de studie Voeding en Toxicologie aan de Open Universiteit. Zij rondde deze opleiding in 2003 succesvol af en was betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten in het Erasmus MC te Rotterdam en in het AMC te Amsterdam.
Check het indrukwekkende CV van Anneke op haar website.

Massage tijdens de 4Daagse

Tijdens de 4Daagse zijn ook dit jaar weer zo'n 125 sportmasseurs van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) aanwezig op de Wedren (Julianapark) en De Vierdaagsecamping om wandelaars te voorzien van een massage. Het doel van de massage is dat wandelaars snel herstellen van de inspanning en de volgende dag weer fit aan de start verschijnen. Het NGS vindt het belangrijk dat wandelaars zo fit mogelijk aan de start verschijnen van bijvoorbeeld de 4Daagse. Om je een handje te helpen, bieden wij dit webinar aan.

Verzeker jezelf van een massage. De perfecte manier om te herstellen en je weer helemaal op te laden voor je volgende wandeldag! Ook voor de maandag. Zo begin je uitgerust aan de 4Daagse.
Check alle informatie op deze pagina.

Vindeenmasseur.nl is een initiatief van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS). Iedereen kan en mag zich masseur noemen, ook zonder gedegen opleiding en bij- en nascholingen. Dit resulteert in een variatie aan kwaliteit binnen de branche. Tijd om daar verandering in aan te brengen.

Gerelateerd nieuws

Wat eet je tijdens een wandeltocht?

Voeding rijk aan koolhydraten, gematigd in eiwitten en laag in vetten is ideaal rondom een wandeltocht. In dit artikel lees je wat je het beste kunt eten en wanneer.

Verwen je voeten

Van sommige verzorgingsmethoden is niet zeker of ze echt helpen om voetproblemen te voorkomen. Maar aangenaam kunnen ze zeker zijn. Daarom vind je hier aan een aantal tips om je voeten af en toe extra te verwennen:

Schoenen in het dagelijks leven

Er is genoeg bekend over goede wandelschoenen, maar ook je dagelijkse schoenen is van belang voor de gezondheid van je voeten. Houd de volgende adviezen in gedachten: