Zoek in de website:

Sportzorgmasseur

Een sportzorgmasseur is een verdieping voor masseurs met een diploma sportmassage. Waar een sportmasseur niet is opgeleid om blessures te behandelen is een sportzorgmasseur dat wel.

De sportzorgmasseur kan hetzelfde doen als de sportmasseur én meer! De sportzorgmasseur is vaak een eerste aanspreekpunt bij pijntjes en klachten en dé expert voor een vakkundige sportmassage voorafgaand en/of na afloop van een sportprestatie. De sportzorgmasseur werkt in de sport(zorg)keten met verschillende deskundigen zoals de sportarts, sportfysiotherapeut en sportpodotherapeut zodat bij klachten tijdig wordt doorverwezen naar een andere expert. Daarnaast handelt de sportzorgmasseur bij of na een blessure met als resultaat dat de (na)zorg aan geblesseerde sporters wordt verbeterd.

Vergoedingen

Alleen de diensten verricht door een sportzorgmasseur die gecertificeerd is door de Stichting Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS), worden vergoed door een tweetal zorgverzekeraars:

1. Interpolis: vergoeding vanuit de collectieve aanvulling MeerHockey: 50% tot maximaal € 50 per jaar.
2. Zilveren Kruis: via de collectieve verzekering (via bv. werkgever of sportbond): 50% tot maximaal € 50 per jaar.

Diensten door een sportmasseur worden niet vergoed.

Jouw lichaam is kostbaar. Vertrouw het toe aan de juiste persoon.

Overweeg je een massage te boeken? Bedenk dan dat jouw lichaam kostbaar is en het belangrijk is om het toe te vertrouwen aan een bekwame en professionele masseur. De massagebranche is een branche waarin veel (soorten) masseurs actief zijn. Kies voor de beste kwaliteit en kies daarom voor een NGS-masseur®.

Brede opleiding van negen maanden
NGS-masseurs zijn niet alleen opgeleid in diverse massagetechnieken, maar hebben ook diepgaande kennis op het gebied van anatomie, fysiologie, preventie en (sport)verzorging. Of je nou een sportieve uitdaging aangaat, last hebt van stress of gewoon eens heerlijk wilt ontspannen. De NGS-masseur® is er voor jou!

Na het voltooien van hun basisopleiding kiezen masseurs voor een specialisatie in sport of wellness. Dit zorgt ervoor dat zij een breed scala aan massages kunnen bieden, afgestemd op jouw individuele wensen.

Continue bijscholing
Na succesvol afronden van de opleiding, ontvangen ze een NGS-licentie die een waarborg is dat ze hun expertise up-to-date houden door continue bijscholing. Zo ben je verzekerd van een masseur die op de hoogte is van de nieuwste methoden en technieken.

Klachtenprocedure
Bovendien zijn alle NGS-masseurs verbonden aan een klachtenprocedure. Mocht je ooit een probleem hebben met je masseur, dan kun je dit eenvoudig bespreken met een onpartijdige klachtenfunctionaris.

Vergelijk het met je auto. Ook deze breng je naar een BOVAG garage.

Maak vandaag nog een afspraak

Overtuigd? Maak vandaag nog een afspraak bij een NGS-masseur® bij jou in de buurt!

Laatste nieuws

Wat kun je doen tegen het schuren van de huid in bijvoorbeeld schoenen of een fietsbroek?

Voor mensen die graag fietsen of wandelen, is het een bekend probleem: schuren en irritatie van de huid. Fietsers hebben vaak last van schuurplekken bij hun liezen, dijen of op hun billen, terwijl wandelaars meestal problemen ervaren met hun voeten. Maar het kan ook gebeuren door het dragen van bepaalde accessoires zoals hartslagmeters, bh-bandjes of simpelweg omdat de bovenbenen tijdens het bewegen tegen elkaar wrijven. Een goede manier om dit ongemak te voorkomen, is door ervoor te zorgen dat je kleding goed past en je huid niet te droog is. Als kleding te groot is, beweegt je huid meer en dat kan pijnlijk zijn.

Slaap, een kwestie van trainen

‘De Tour win je in bed’, is de gevleugelde uitspraak van oud-Tourwinnaar Joop Zoetemelk. Toch komen veel mensen niet aan de benodigde uren slaap toe. Een powernap kan helpen, net als een goede sportmassage.

"Ik heb zwem- en schaatsclinics gevolgd om me te verdiepen in het klachtenpatroon van mijn cliënten"

Van model en kapster tot enthousiast sportmasseur. Het overkwam Wietske de Jong uit Joure. Nou ja, het overkwam haar niet. Ze koos er zelf voor, met hart en ziel. Want als Wietske ergens voor gaat, dan gaat ze er vol voor. “Ik was verzadigd geraakt. Ik heb me georiënteerd en heb me er blind ingestort”, vertelt de 48-jarige Friezin over haar keuze voor de opleiding sportmassage. “Mijn lat ligt altijd hoog. Ik dacht: als ik eraf val, heb ik het in ieder geval geprobeerd.”