Liana’s House of Beauty

Compleet verzorgd de deur weer uit

Een massage, een schoonheidsbehandeling, even naar de pedicure of juist naar de kapper. Bij Liana’s House of Beauty in Veenendaal hoeft je als klant niet te kiezen. Het bedrijf van de 36-jarige Liana Kroon biedt het namelijk allemaal. En zodoende komen klanten regelmatig een hele dag langs. “Uiteindelijk lopen ze dan compleet verzorgd de deur weer uit”, lacht Liana.

Toch is het allemaal niet zo vanzelfsprekend. Het bedrijf in Veenendaal kent een lange aanloop. In 2009 begon Liana met haar eigen massagepraktijk aan huis. “Inmiddels ben ik allround masseur, maar in eerste instantie begon ik met alleen de wellness- en ontspanningsmassages.

Passie

Haar massagepraktijk combineerde Liana in de begintijd nog met een fulltimebaan bij een leasemaatschappij. “Ik kom uit een heel andere tak van sport. Jarenlang heb ik in de autobranche gewerkt. Ik verkocht auto’s, gaf adviezen. Maar eigenlijk was dat niet echt mijn ding. Liever wilde ik iets met mijn handen doen, iets voor een ander kunnen betekenen.” Ze vond het tijd voor iets anders en ging daar langzaam maar zeker naar op zoek. Een groot aantal workshops en cursussen volgden. Totdat Liana haar echte passie had gevonden: werken als masseur. “Eerst combineerde ik dat gewoon nog met mijn baan bij de leasemaatschappij. Daar begon ik elke ochtend om zes uur met werken. Dan kon ik op tijd weer naar huis en rond een uur of vier begon ik dan met masseren in mijn eigen praktijk”, legt ze uit.

Eigen bedrijf

Die combinatie hield ze de nodige tijd vol, totdat ze in 2012 Liana’s House of Beauty in Veenendaal opende. “Ik wilde niet meer alleen thuis werken, maar juist weer collega’s terugkrijgen. Alleen is ook maar alleen.” Volledig voor haar eigen bedrijf kiezen klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, weet ze. Liana had namelijk wel een doel voor ogen: ze wilde fulltime aan de slag in haar eigen bedrijf, maar wel voor een passief inkomen zorgen. “Bij mijn baas had ik natuurlijk een bepaalde zekerheid. Iets van zekerheid is toch wel fijn. Dat wilde ik met mijn eigen bedrijf daarom ook creëren. Maar dan in een vakgebied waar mijn ambitie ligt.”

Zekerheid

Lang dacht ze daarom na over een plan. Haar bedrijf, Liana’s House of Beauty, moest multidisciplinair worden. “Ik wilde een team hebben en veel verschillende dingen kunnen aanbieden. Daarom kwam ik met het idee dat zzp’ers bij mij een werkplek konden huren. Zo verdien ik een passief inkomen en heb ik ook een team om me heen.” Diverse zzp’ers werken nu bij Liana’s House of Beauty op basis van een huurcontract. “Ze werken onder mijn bedrijfsnaam. We bundelen onze klantenkring en daar profiteren we eigenlijk allemaal van. Ik denk altijd: samen sta je sterk, samen kom je verder.” Sommige collega’s huren een werkplek voor een aantal dagen per week, anderen doen dat voor één dag per week. In 2012 begon Liana’s House of Beauty met massages en knipbeurten. “We zijn met zijn tweetjes begonnen: een kapster en ik.

Dat was de basis, een sterke bodem. Ik wilde niet direct met alles tegelijk beginnen, omdat je dan de kans hebt dat je bedrijf wankel wordt. Eerst wilde ik twee sterke pilaren neerzetten en later uitbreiden.” Dat uitbreiden kwam er zeker van. Inmiddels behoren ook een schoonheidsbehandeling en een pedicure tot de mogelijkheden. “Bij Liana’s House of Beauty doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat mensen beter in hun lijf zitten. Vanuit die gedachte heb ik het plan echt bedacht. Omdat alles onder één dak te vinden is, komen er regelmatig klanten voor diverse afspraken. Dan starten ze bijvoorbeeld bij de pedicure, pakken ze tussendoor een massage mee en gaan ze later nog even langs bij de kapper. Wat dat betreft gaan ze compleet verzorgd de deur weer uit.”

Twee takken

Toen Liana met haar bedrijf startte, is ze vooral gaan kijken naar waar de markt behoefte aan leek te hebben. Al snel kwam het antwoord uit op wellness, ontspannen en ontstressen. “Mensen zijn op zoek naar een plek waar ze zichzelf kunnen zijn, waar ze in de watten worden gelegd. Daar ben ik op ingesprongen. Aan de ene kant kun je bij ons terecht voor ontspanning, maar als je met een klacht zit kun je ook terecht voor klachtenbehandeling door middel van een massage.” Inmiddels werkt Liana met een team van zes mensen en heeft ze met enige regelmaat ook een aantal stagiaires. “Het team is inmiddels zó groot, dat we ook veel met elkaar bespreken. Wanneer je bij mij huurt, val je echt onder Liana’s House of Beauty. Je komt terecht in ons online afsprakensysteem, komt in onze marketing en op de website. Ik help mijn teamleden daarbij. Maar daar verwacht ik wel een stukje commitment voor terug.”

In ontwikkeling

Waar Liana in eerste instantie als eenpitter begon, kan ze inmiddels niet meer zonder haar teamleden. “Het is heel fijn om collega’s te hebben. Er is altijd wel iemand om je heen. Als masseur krijg je regelmatig verhalen te horen van je klanten. Soms is dat best even pittig. Het is fijn als je daarna dan even met je collega’s kunt praten”, vertelt ze. Voorheen werkten Liana en haar collega’s nog in een ruimte van honderd vierkante meter, maar inmiddels zijn ze verhuisd naar een grotere locatie. “Daar hebben we beneden een ruimte van 175 vierkante meter met zes behandelkamers. Op de bovenverdieping is er ook nog eens 175 vierkante meter. Boven willen we uiteindelijk verschillende workshops en trainingen gaan geven.” De exacte plannen moet Liana nog uitwerken, maar enthousiast is ze zeker. “Als je mij tien jaar geleden had gezegd dat ik een bedrijf zou hebben waar klanten voor van alles terecht kunnen, dan had ik je vierkant uitgelachen. Dit is echt zo gegroeid”, vertelt ze. En dat kan ze andere ondernemers alleen maar aanraden. Liana geniet immers van het team om haar heen én van de mogelijkheden die ze de klanten biedt. “Als je zoiets wilt gaan doen, is het wel belangrijk dat je je plannen goed uitwerkt. Het is belangrijk dat je weet wat je wilt en vooral ook waarom je iets wilt.” Zelf kijkt ze ook bijna jaarlijks nog naar haar plannen. “Soms pas ik ze aan of herschrijf ik ze. Ik blijf mijn bedrijf altijd ontwikkelen”, besluit ze.

Afspraak maken bij Liana

Liana's House of Beauty
Binnenronde 9
3904 EK Veenendaal
Telefoon: 0318-506318
Email: info@lianashouseofbeauty.nl
Website: www.lianashouseofbeauty.nl

Zit Liana iets te ver uit jouw buurt? Kijk dan via deze link voor een NGS-masseur bij jou in de buurt.

Gerelateerd nieuws

"Ik heb zwem- en schaatsclinics gevolgd om me te verdiepen in het klachtenpatroon van mijn cliënten"

Van model en kapster tot enthousiast sportmasseur. Het overkwam Wietske de Jong uit Joure. Nou ja, het overkwam haar niet. Ze koos er zelf voor, met hart en ziel. Want als Wietske ergens voor gaat, dan gaat ze er vol voor. “Ik was verzadigd geraakt. Ik heb me georiënteerd en heb me er blind ingestort”, vertelt de 48-jarige Friezin over haar keuze voor de opleiding sportmassage. “Mijn lat ligt altijd hoog. Ik dacht: als ik eraf val, heb ik het in ieder geval geprobeerd.”

Natasja den Otter is masseur, wandelinstructeur en gewichtsconsulent

Voeding, beweging en massage. Voor Natasja den Otter zijn het de belangrijkste pijlers in haar praktijk Balance Support. Haar trainingen op het gebied van nordic walking, XCO Walking en Sportief Wandelen sluiten naadloos aan bij haar sessies als gewichtsconsulente en wie interesse heeft kan bij Natasja ook terecht voor een massage. Juist de afwisseling zorgt ervoor dat het werk geen moment verveelt.

Sportmasseur Lammert Schoonhoven is de stille kracht achter Team Albert Heijn Zaanlander

Lammert Schoonhoven staat aan de rand van de zojuist gedweilde ijsbaan van schaatstempel Thialf in Heerenveen. Met vlijmscherpe slagen raast het treintje van de ploeg van Albert Heijn Zaanlander over de spekgladde ijsvloer voorbij. Drie dagen na de eerste marathonwedstrijd van het seizoen in Amsterdam en vier dagen voor het World Cup Kwalificatietoernooi in Heerenveen is het rustig in Thialf.