Waarom kiezen voor een hotstone massage?

De warmte die ontspant

Een hotstone massage is een massagevorm die gebruik maakt van gladde, verwarmde stenen. Deze stenen worden meestal gemaakt van basalt, een vulkanisch gesteente dat goed warmte vasthoudt. In dit artikel lees je alles over de unieke eigenschappen van een hotstone massage.

Unieke eigenschappen van een hotstone massage

Warmtetherapie
De belangrijkste en meest unieke eigenschap van hotstone massage is het gebruik van warmte. De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren, wat zorgt voor een diepere ontspanning dan bij een standaard ontspanningsmassage.

Verbeterde circulatie
De warmte van de stenen verbetert de bloedcirculatie. Dit zorgt voor een betere toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren en helpt bij het afvoeren van afvalstoffen.

Verlichting van spierspanning
Door de warmte kunnen spieren meer ontspannen, wat bijzonder effectief is als je chronische spierspanning hebt of spierpijn.

Diepe ontspanning
De combinatie van warmte, de massagetechniek, en de gewicht van de stenen zorgt voor een diepe ontspanning van zowel lichaam als de geest.

Stressvermindering
Hotstone massages kunnen bijzonder effectief zijn in het verminderen van stress en het bevorderen van een gevoel van welzijn.

Nieuwsgierig geworden?

Maak vandaag nog een afspraak bij een NGS-masseur in de buurt en vraag of deze hotstone massages aanbiedt.

Gerelateerd nieuws

Effect van massage bij artrose

Met meer dan een miljoen Nederlanders die aan artrose lijden, is het tijd om de aandacht te vestigen op de werking van massage als een vorm van verlichting voor deze veelvoorkomende reumatische aandoening. Artrose, waarbij het kraakbeen in het gewricht in kwaliteit achteruitgaat, leidt vaak tot pijn en stijfheid. Hoewel kraakbeen zelf geen pijn doet omdat het geen zenuwen bevat, zijn de gevolgen van de aandoening allesbehalve pijnloos.

Mensen zonder diploma mogen zich masseur noemen: een kwalijke zaak

In Nederland zijn tussen de 30.000 en 40.000 mensen die iets met massage doen. Sommige hebben alleen een boek gelezen en noemen zich masseur. Aan de andere kant van het spectrum zitten uiterst professionele masseurs die zich continu bijscholen. “Bij beide hangt een bordje ‘masseur’ op de deur. Voor de cliënt is het bij binnenkomst lastig het onderscheid te maken’’, zegt Anja Bruinsma, directeur van het Nederlands Genootschap voor Sport- en Wellnessmassage (NGS).

Balinese massage: vermoeidheid eruit, energie erin

Dag in dag uit zaten de Indonesiërs er, op hun knieën en hurken op de rijstvelden. Er was geen dokter, er waren geen medicijnen, maar toch werd van eenieder verwacht dat hij of zij na de nachtrust weer aan het werk ging. Klachten of geen klachten.