Effect van massage bij artrose

Met meer dan een miljoen Nederlanders die aan artrose lijden, is het tijd om de aandacht te vestigen op de werking van massage als een vorm van verlichting voor deze veelvoorkomende reumatische aandoening. Artrose, waarbij het kraakbeen in het gewricht in kwaliteit achteruitgaat, leidt vaak tot pijn en stijfheid. Hoewel kraakbeen zelf geen pijn doet omdat het geen zenuwen bevat, zijn de gevolgen van de aandoening allesbehalve pijnloos.

Recente studies, waaronder een onderzoek uit 2016 door het Health Qualitative Research Center van de Birjand University in Iran, hebben licht geworpen op de positieve effecten van massage op artrose. Dit specifieke onderzoek, dat zich richtte op aromatherapie met essentiële lavendelolie, toonde aan dat patiënten aanzienlijke verbeteringen in hun dagelijks leven ervoeren na slechts een week van behandelingen.

Massage bij knieartrose

Hoewel artrose elk gewricht kan treffen, zijn er bepaalde gewrichten, zoals de knieën, waar het vaker voorkomt. Een acht weken durend onderzoek wees uit dat deelnemers die massages ontvingen voor symptomen gerelateerd aan knieartrose, significante verbeteringen toonden ten opzichte van diegenen die standaardzorg kregen. Een ander onderzoek onder 125 patiënten met knieartrose bevestigde dat een uur massage per week, voor een periode van acht weken, betere verlichting bood dan de gebruikelijke medische zorg.

Massage bij reuma

Niet alleen bij artrose, maar ook bij andere reumatische aandoeningen, heeft massage zijn nut bewezen. Door regelmatige massages en zelfmassage, rapporteerden patiënten een afname in pijn, een verbetering in grijpkracht, een groter bewegingsbereik en een betere algemene gewrichtsfunctie.

Bronnen

Gerelateerd nieuws

Waarom een massage het perfecte Vaderdag cadeau is

Vaderdag: de dag dat we onze vaders overladen met zelfgeknutselde cadeau's. Maar wat als we dit jaar eens iets anders proberen? Ja, je raadt het al: een massage!

Verbeter je nachtrust met ontspannende massages

Een goede nachtrust is essentieel voor onze algehele gezondheid en welzijn. Helaas hebben veel mensen moeite om de rustgevende slaap te vinden die ze nodig hebben. Stress, angst en lichamelijke klachten kunnen allemaal bijdragen aan slaapproblemen. Gelukkig kan een ontspannende massage een effectieve oplossing bieden. In dit artikel bespreken we hoe massages je nachtrust kunnen verbeteren en waarom ze een waardevolle toevoeging zijn aan je dagelijkse routine.

Wat te verwachten bij je eerste massage sessie

Als je nog nooit eerder een massage hebt gehad, kun je je afvragen wat je kunt verwachten. Een eerste massage sessie kan zenuwslopend zijn, maar geen zorgen! Dit artikel loodst je door wat je kunt verwachten en hoe je je kunt voorbereiden, zodat je optimaal kunt genieten van je eerste massage ervaring.