Waarom Le Champion masseurs inzet bij evenementen

Masseurs streven altijd naar verbeteringen

Nog voordat Jan Willem Mijderwijk in 2003 in dienst trad van Le Champion, had de sportorganisatie al op uitgebreide schaal een samenwerkingsverband met het NGS. “En daarover zijn we na al die jaren nog steeds ontzettend tevreden”, vertelt de senior event manager van Le Champion.

Le Champion organiseert onder meer grote wedstrijden als de Dam tot Damloop en de Amsterdam Marathon. In totaal staan er op de jaarkalender van Le Champion vijftig sport– evenementen. Bij zo’n tien wedstrijden maakt de organisatie gebruik van sportmasseurs van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS).

“Bij de Amsterdam Marathon en bij de Dam tot Damloop zijn dat er ruim 50”, geeft Jan Willem een indicatie van de hoeveelheid. “Daar zijn we heel erg blij mee. We hebben nog nooit te horen gekregen dat het NGS het aantal masseurs dat we nodig hebben niet voor elkaar kon krijgen. Van tevoren maken we duidelijke afspraken welke evenementen er per jaar op de planning staan.” Jan Willem vindt het een belangrijke service aan ‘zijn’ sporters om hen de mogelijkheid te bieden dat zij zich voor, tijdens of na de wedstrijd tot een sportmasseur kunnen wenden. “Zo kunnen ze fit aan de start staan en daarnaast is er een goede nazorg. Het is prettig als er kwalitatief goede sportmassage aanwezig is. Natuurlijk, een evenement gaat wel door als dit niet geregeld is, maar als je het kunt aanbieden, is dat echt een meerwaarde. Het is voor ons geen verplichting. Het is meen aanbod, een extraatje. Maar als sporters er jaar in jaar uit gebruik van kunnen maken, gaan ze er vanuit dat er masseurs aanwezig zijn en dat snap ik ook. Maar natuurlijk hebben we niet de intentie om alle 45.000 deelnemers aan de marathon van Amsterdam te kunnen helpen.” Het is een hele organisatie om zo’n zeventig masseurs aan het werk te hebben bij een evenement. “Maar dat verloopt altijd prima. Het contact met het NGS is goed en er worden goede logistieke afspraken gemaakt. Soms moeten er vrachtwagens vol massagebanken worden vervoerd. Faciliteiten en accommodaties zijn altijd prima voor elkaar. Dat is ook de ervaring van ons beider kanten. Elk jaar evalueren we. Het is mooi om te merken dat ook de sportmasseurs altijd streven naar verbeteringen. Wat ons betreft mag de samenwerking met het NGS zich nog lang voortzetten”, besluit Jan Willem.

Gerelateerd nieuws

Je vindt ons binnenkort op deze evenementen!

Bij Vindeenmasseur.nl zijn we trots om deel te nemen aan diverse evenementen door heel Nederland. Of je nu deelneemt aan een wandeltocht, een hardloopwedstrijd of een ander sportevenement, onze ervaren NGS-masseurs staan klaar om jou te ondersteunen. In dit artikel vind je een overzicht van de aankomende evenementen waar wij aanwezig zullen zijn. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt, zodat je altijd op de hoogte bent van waar je ons kunt vinden. Lees verder en ontdek waarom een massage van een NGS-masseur jouw sportieve prestatie kan verbeteren en jouw herstel kan bevorderen.