De ultieme gids voor het vinden van de perfecte masseur

Iedereen kan en mag zich masseur noemen, ook zonder gedegen opleiding en bij- en nascholingen. Dit resulteert in een variatie aan kwaliteit binnen de massagebranche. We vinden het zorgelijk dat er zo'n grote variatie in kwaliteit is. Een lichaam is het kostbaarste bezit dat je kunt hebben. Je moet erop kunnen vertrouwen dat je in goede handen bent. Daarom hebben wij in dit artikel een aantal aandachtspunten opgesteld, zodat jij de perfecte masseur vindt.

Let hier op

  1. Is de masseur lid van een beroepsvereniging, zoals het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS)?
  2. Een masseur die lid is van een beroepsvereniging heeft een erkende opleiding gevolgd.
  3. Leden van een beroepsvereniging zijn gebonden aan gedragsregels die zorgen voor een professionele en respectvolle behandeling van cliënten.
  4. Beroepsverenigingen bieden een klachtenregeling aan. Mocht je onverhoopt niet tevreden zijn over de behandeling, dan kun je via de beroepsvereniging een klacht indienen. Dit biedt een extra vorm van zekerheid en laat zien dat de masseur zijn verantwoordelijkheid serieus neemt.
  5. Masseurs die zijn aangesloten bij een beroepsvereniging zijn vaak ook verzekerd voor beroepsaansprakelijkheid. Mocht er iets misgaan tijdens een behandeling en je loopt bijvoorbeeld een letsel op, dan is er een verzekering die eventuele schade kan dekken.
  6. Heeft de masseur een licentie, zoals de NGS-licentie? Masseurs met een NGS-licentie zijn verplicht om regelmatig bijscholing te volgen en zodoende hun kennis en vaardigheden up-to-date te houden.
  7. Is er een intake? Een masseur zou een intakegesprek moeten voeren waarin jouw medische geschiedenis, eventuele klachten en je doelen voor de massage worden besproken.
  8. Zorg dat je vooraf duidelijkheid hebt over de kosten, duur van de sessies en annuleringsvoorwaarden
    De behandelaar heeft een actuele website. Hierop staat minimaal informatie over de inhoud van de behandeling en de kosten daarvan.

NGS-masseurs op Vindeenmasseur.nl voldoen alle bovenstaande punten. Door te kiezen voor een NGS-masseur kies je dus voor zekerheid, kwaliteit en professionaliteit. Dit zorgt dat je beste behandeling krijgt en zorgt voor een veilige en vertrouwde ervaring.

Gerelateerd nieuws

Wat te verwachten bij je eerste massage sessie

Als je nog nooit eerder een massage hebt gehad, kun je je afvragen wat je kunt verwachten. Een eerste massage sessie kan zenuwslopend zijn, maar geen zorgen! Dit artikel loodst je door wat je kunt verwachten en hoe je je kunt voorbereiden, zodat je optimaal kunt genieten van je eerste massage ervaring.

Waarom een massage het perfecte Moederdag cadeau is

Moederdag: de dag dat we onze moeders overladen met bloemen en zelfgeknutselde cadeau's. Maar wat als we dit jaar eens iets anders proberen? Ja, je raadt het al: een massage!

Effect van massage bij artrose

Met meer dan een miljoen Nederlanders die aan artrose lijden, is het tijd om de aandacht te vestigen op de werking van massage als een vorm van verlichting voor deze veelvoorkomende reumatische aandoening. Artrose, waarbij het kraakbeen in het gewricht in kwaliteit achteruitgaat, leidt vaak tot pijn en stijfheid. Hoewel kraakbeen zelf geen pijn doet omdat het geen zenuwen bevat, zijn de gevolgen van de aandoening allesbehalve pijnloos.