top of page
Zoeken

Meer massage = minder stress

Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werk gerelateerde psychische ziektes. Alarmerende feiten, want werknemers die veel werkstress ervaren zitten niet goed in hun vel en zijn minder productief. Spanning gerelateerde klachten zoals stress, hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten, slechte nachtrust, pijnlijke spieren en gewrichten kunnen door een massage verlicht worden.Daarnaast kan een massage stress. Het kan mensen weer het gevoel geven om ontspannen te zijn. Tijd dus voor een bezoek aan de NGS-masseur.


Een massage ondersteunt het zelf herstellende vermogen van de mens. Onder andere door aanraking wordt het systeem van herstel aangezet.


Door aanraking en massage komen diverse stoffen vrij:


Serotonine:

Is een belangrijk gelukshormoon. Maakt je lichaam niet voldoende serotonine aan, dan kun je last krijgen van klachten als angst, depressie en slapeloosheid. Het hormoon geeft ons een gevoel van innerlijke rust en tevredenheid en onderdrukt gevoelens van angst, agressie en verdriet.


Endorfine:

de lichaamseigen pijnstiller. Het geeft ons een goed gevoel en vermindert de pijn. Daarnaast ondersteunt dit hormoon je weerstand.


Oxytocine:

dit stofje bevordert het ontspannen van je spieren, verlaagt de bloeddruk en zorgt er voor dat je lijf minder stresshormonen zoals cortisol aanmaakt. Het remt daarnaast bepaalde lichamelijke en geestelijke problemen die kunnen ontstaan als gevolg van stress.


Histamine

Bevordert de doorbloeding.


Twijfel je nog of een massage wel nuttig is bij stress? Maak vandaag nog een afspraak bij een NGS-masseur bij jou in de buurt!bottom of page