top of page

WAAROM NAAR DE
NGS-MASSEUR®

DH8A8312.jpg

Of je nou een sportieve uitdaging aangaat, last hebt van angst/stress of gewoon eens heerlijk wilt ontspannen. Bij de NGS-masseur ben je op het juiste adres! De NGS-masseur® is opgeleid volgens de normen van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS). 

De NGS-masseurs® die je via deze site vindt hebben allemaal een geldige NGS-licentie. Ze voldoen hiermee aan de kwaliteitseisen van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage. Om de licentie geldig te houden moet een masseur zich blijven scholen. Zo weet je zeker dat de masseurs die je hier vindt garant staan voor de best mogelijke behandeling.

Het NGS kent drie soorten NGS-masseurs®: de sportmasseur, de sportzorgmasseur en de wellnessmasseur. Alle drie hebben ze een basisopleiding sport- of wellnessmassage. Maar waarom ga je naar een bepaalde masseur? Waar liggen hun specifieke kwaliteiten, waar werken ze en hoe ziet hun dagelijkse praktijk eruit?  

WAAROM EEN MASSAGE?

Waarom een massage

Spanning gerelateerde klachten zoals stress, hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten, slechte nachtrust, pijnlijke spieren en gewrichten kunnen door een massage verlicht worden.

De massage ontspant spieren, maakt pezen, gewrichten en spieren soepeler en zorgt ervoor dat afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.  Ook als je verder prima in je vel zit kan een ontspanningsmassage erg prettig zijn.

 

Daarnaast heeft de masseur een belangrijke rol bij het verminderen van pijn en kan een massage stressklachten verminderen. een massage ondersteunt het zelf herstellende vermogen van de mens. Onder andere door aanraking wordt het systeem van herstel aangezet.

 

Door aanraking en massage komen diverse stoffen vrij:

 

Serotonine

Is een belangrijk gelukshormoon. Maakt je lichaam niet voldoende serotonine aan, dan kun je last krijgen van klachten als angst, depressie en slapeloosheid. Het hormoon geeft ons een gevoel van innerlijke rust en tevredenheid en onderdrukt gevoelens van angst, agressie en verdriet.

 

Endorfine

de lichaamseigen pijnstiller. Het geeft ons een goed gevoel en vermindert de pijn. Daarnaast ondersteunt dit hormoon je weerstand.

 

Oxytocine

dit stofje bevordert het ontspannen van je spieren, verlaagt de bloeddruk en zorgt er voor dat je lijf minder stresshormonen zoals cortisol aanmaakt. Het remt daarnaast bepaalde lichamelijke en geestelijke problemen die kunnen ontstaan als gevolg van stress.

 

Histamine

Bevordert de doorbloeding.

 

Kortom, maak vandaag nog een afspraak bij een NGS-masseur® bij jou in de buurt!

bottom of page