top of page

OVER HET NGS

DH8A1016.jpg

Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) is de leden-, branche- en examenorganisatie van en voor alle sport-, sportzorg- en wellnessmasseurs in Nederland.

Het NGS:

  • behartigt de beroepsbelangen van de sport-, sportzorg- en wellnessmasseurs bij stakeholders.  

  • heeft profielen opgesteld zodat helder is aan welke vaardigheden de masseurs moeten voldoen.

  • neemt examens af. Aan de hand van de profielen heeft het NGS vastgesteld aan welke kwaliteitscriteria een NGS-masseur moet voldoen om te slagen voor het examen. 

  • het NGS geeft licenties uit die het bewijs zijn van de bekwaam- en bevoegdheid van de masseur. Om de licentie geldig te houden moet een sportmasseur zich blijven scholen. Op deze website vind je alleen masseurs die in het bezit zijn van een geldige licentie.

Wil je zelf een opleiding tot masseur volgen of ben je op zoek naar meer informatie over het NGS?
Kijk dan op www.ngsmassage.nl. 

Met Vindeenmasseur wilt het NGS kwaliteit inzichtelijk maken. Iedereen  kan en mag zich sport- en/of wellnessmasseur noemen. Het NGS geeft als landelijke branche-organisatie licenties uit die het bewijs zijn van de bekwaam- en bevoegdheid van de masseur. Om de licentie geldig te houden moet een masseur zich blijven scholen. Om er zeker van te zijn dat de NGS-masseur een diploma heeft behaald en zich via bijscholingen up-to-date houdt van de laatste trends en ontwikkelingen bezoek je een NGS-masseur.  

De sportzorgmasseur is gecertificeerd door de Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS). De SCAS is een onafhankelijke organisatie die diverse disciplines binnen de sportzorgketen certificeert.


Of je nou een sportieve uitdaging aangaat of je gewoon eens heerlijk wilt ontspannen. De NGS-masseur helpt je daarbij! De sportmasseur is dé expert voor een vakkundige sportmassage voorafgaand en/of na afloop van een sportprestatie. De sportzorgmasseur is vaak een eerste aanspreekpunt bij pijntjes en klachten en dé expert voor een vakkundige sportmassage voorafgaand en/of na afloop van een sportprestatie. 

Een sportzorgmasseur is een verdieping voor masseurs met een diploma sportmassage. Waar een sportmasseur zich niet bezighoudt met blessures is een sportzorgmasseur daar wel toe opgeleid. 

Tijd nodig om lichaam en geest te laten ontspannen? Dat kan bij uitstek bij de wellnessmasseur. De wellnessmasseur is dé expert om je een gevoel van ontspanning en welzijn te geven.

bottom of page